Прапор у рингу не України: Ломаченко вперше відреагував, виклавши відео російського телеканалу

Український чемпіон WBO International Василь Ломаченко (16-2, 11 КО) відреагував на обурення в інтернеті через його вчинок після бою з ганцем Річардом Коммі. Василь, святкуючи перемогу, виніс у ринг не прапор України, а прапор Аккермана (нині Білгород-Дністровський).

Ломаченко не став щось писати на своє виправдання, натомість відповівши всім хейтерам віршами російського поета, актора і музиканта Петра Мамонова.

Публікується мовою оригіналу:

“Рассказывать не надо никогда,

Что ложку ты проносишь мимо рта,

И что жена попалась глупая — не та,

И что вокруг — обман и суета,

И что металл — не тот, и сталь — не та,

И что Китай…

Пойди глянь в зеркало и больше не болтай!”

Фрагмент відео із програми федерального православного телеканалу Росії “Спас” Вася виклав у себе в Instagram. Замість підпису до посту боксер залишив три крапки.

Ломаченко відреагував мовчанням

Зазначимо, що Петро Мамонов усіляко підтримував анексію Криму Росію та був персоною нон ґрата в Україні. Свого часу коментуючи події 2014 року, він заявив, що “вирвали – і справа правильна”.

15 липня 2021 Мамонов помер на 71-му році життя. Останні тижні він провів у штучній комі.

Нагадаємо, що цей же прапор Лома підняв біля свого будинку в Лос-Анджелесі, коли готувався до поєдинку проти Масайоші Накатані.

Ломаченко з прапором Аккермана

Тоді деякі іноземні фанати сприйняли, що Василь поставив прапор Іспанії, і стали писати йому іспанською.

Ломаченко з прапором Аккермана у Лос-Анджелесі (травень, 2021 року)

Зазначимо, що цей момент викликав велике нарікання у соцмережах, а також відомих українців. Так, Володимир Кличко процитував слова з Вікіпедії, де йдеться, що насправді є патріотизмом.

Василь із прапором Білгорода-Дністровського

Пізніше Мер Білгород-Дністровського пояснив, чому Лома вийшов саме із прапором цього міста.

Ломаченко бив суперника у корпус.

Як повідомляв OBOZREVATEL, у бою з Коммі українець домінував усі 12 раундів та у сьомому ледь не завершив бій достроково.

Ломаченко переміг Коммі.

Річард пропустив найпотужніший лівий бічний, від якого впав на канвас рингу. Пізніше було опубліковано відео нокдауну.

Нокдаун стався у 7-му раунді

Незважаючи на найважчий пропущений удар, Річард зміг піднятися та продовжити поєдинок. У результаті, всі судді одностайно віддали перемогу нашому співвітчизнику.

Поєдинок пройшов у рубці.

Після бою Коммі був змушений вирушити до шпиталю.

Джерело