Новини

Е-бронювання через “Дію”: у Міноборони відповіли, коли запустять послугу і як працюватиме

Статус електронного бронювання буде відображатися при формуванні електронного військово-облікового документа через застосунок.

Електронне бронювання буде доступним на порталі “Дія“. Тоді як Міністерство оборони системою-партнером.

Про це розповіла заступниця міністра оборони Катерина Черногоренкопередає NV.

Вона пояснила, що кожен керівник підприємства отримає доступ до записів у реєстрі Пенсійного фонду стосовно своїх працівників, які підлягають бронюванню. Керівник зможе бронювати їх онлайн.

“Ця інформація буде одразу передаватися в реєстр Оберіг. Потім кожен заброньований користувач “Резерв+” отримає відповідний статус в додатку у своєму смартфоні”, – мовиться в повідомленні.

Водночас статус електронного бронювання буде відображатися при формуванні електронного військово-облікового документа через застосунок. Фактично це має займати декілька хвилин.

“Списки [заброньованих] направлятимуться до реєстру військовозобов’язаних, тобто в Оберіг. Реєстр військовозобов’язаних перевірятиме дані в Пенсійному фонді, далі складатиметься в реєстрі фінальний статус заброньованого. І в цю ж секунду людина, перезапитавши свій електронний військово-обліковий документ, побачить його вже в новому форматі з рядком “заброньований”, – мовиться в повідомленні.

Ймовірно, електронний квиток запрацює вже цього літа.

“Йдеться про взаємодію декількох міністерств: Міністерства економіки, Міністерства цифрової трансформації, Міністерства оборони, Пенсійного фонду. Ми робимо все, щоб запустити якнайшвидше цей сервіс, бо він давно вже на часі і дуже потрібен людям. Як будуть конкретні дати, ми анонсуємо“, – додала Черногоренко.

Джерело